Järvinen vaatii pääministeriä pitämään lupauksensa Savonlinnalle kompensaatiosta työpaikkojen menetyksestä KÄRÄJÄOIKEUSKANSLIANLAKKAUTTAMISELLE VAIHTOEHTO

Oikeusministeriö on valmistelemassa Savonlinnan käräjäoikeuskanslian lakkauttamista 1.1.2019 lukien. Kanslian tyhjentämiselle on myös vaihtoehto sekä hyviä syitä.

- On selvää, että kolmen osittain kauempaa tulevan tuomarin varassa on hankalaa ja haavoittuvaa pitää täyttä käräjäoikeutta, kun muistetaan sairaus- ja muut poissaolot. Riidattomien velkomusasioiden käsittely sen sijaan ei ole paikasta kiinni, niiden käsittelyyn olisi loistavat tilat ja ne turvaisivat kansliahenkilökunnan työpaikat Savonlinnassa jatkossakin, kansanedustaja Heli Järvinen (Vihr.) vetoaa. 

Erilaiset velkomusasiat ovat lisääntyneet voimakkaasti, kun luotot ja velkaantuminen ovat yleistyneet ja perintä on muuttunut liiketoiminnaksi. Myös kuntien ja valtion toimintojen säästötarpeet ovat aiheuttaneet tarpeen tehostaa velka-asioiden käsittelyä ja kehittää sitä entistä tehokkaammaksi. 

-Parhaimmillaan ratkaisu voisi tuoda Savonlinnaan myös lisää työpaikkoja osana kompensaatiota opettajankoulutuslaitoksen menetyksestä, Heli Järvinen toteaa.

Aikaisemmin Savonlinna on menettänyt keskittämispäätöksissä palveluja ja satoja työpaikkoja Mikkeliin, Kouvolaan ja Joensuuhun.

Seutukuntansa keskuksena Savonlinna on joutunut luopumaan synnytyksistä ja päivystysleikkauksista aluesairaalassaan ja viimeisimmäksi opettajankoulutuslaitoksesta. Tällä hetkellä on suunnitelmissa myös Punkaharjun luonnonvarakeskuksen toiminnan heikentäminen.

Käräjäoikeuksien supistussuunnitelmien mukaan Savonlinnaan on jäämässä istuntopaikka ja vain kaksi haastemiestä. Loput työntekijät siirtyisivät Mikkeliin.

Pääministeri Sipilä on luvannut Savonlinnalle kompensaatiota opettajankoulutuslaitoksen lakkautuksen jälkeen siten, että alueen vetovoima on nykyistä suurempi.