Järvinen vetää asunto- ja ympäristöjaostoa

Heli Järvinen                                                                                                                                     TIEDOTE                                                              

Eduskunta                                                                                                                                         6.9.2019

                                                                                                                                 

JÄRVINEN VETÄÄ ASUNTO- JA YMPÄRISTÖJAOSTOA

Kansanedustaja Heli Järvinen (vihr) on valittu valtiovarainvaliokunnan asunto- ja ympäristöjaoston puheenjohtajaksi. Jaosto käsittelee kaikki talousarvioon liittyvät asiat ympäristöministeriön hallinnonalalta. Lisäksi Järvinen on valiokunnan työ- ja elinkeinojaoston sekä maatalousjaoston jäsen.

Näiden lisäksi Järvinen on jäsenenä tiedusteluvalvontavaliokunnassa ja toimii Parlamenttien välisen liiton (IPU) Suomen valtuuskunnan puheenjohtajana sekä Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunnan jäsenenä.

Yli sata vuotta sitten perustettu IPU on maailman vanhin ja laajapohjaisin parlamenttien välinen yhteistyöjärjestö. Järjestön tavoitteena on tarjota maailmanlaajuinen keskustelufoorumi parlamentaarikoille sekä edistää rauhaa ja demokratiaa. IPU:n jäseninä on parlamentteja lähes 300 maasta.

Lisätietoja:

Heli Järvinen, kansanedustaja

00102 Eduskunta

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

050 512 1736

Annikki Mattsson, avustaja

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

050 401 5434

Vihreiden Järvinen tyrmistynyt Postin suunnitelmista: Valtio-omistajan puolustettava suomalaista työtä

TIEDOTE 21.3.2019 Posti on ilmoittanut siirtävänsä Palvelukeskuksensa töitä Suomesta Tallinnaan. Helsingissä, Tampereella ja Jyväskylässä toimivasta Palvelukeskuksesta valtionyhtiö irtisanoo 23 henkilöä. Posti tarjoaa työntekijöille mahdollisuutta siirtyä jatkamaan työtä irtisanomisajan jälkeen Tallinnaan paikallisen palkkatason mukaisilla palkoilla. Vihreiden kansanedustaja Heli Järvinen on tyrmistynyt valtionyhtiön toiminnasta. –Postin työntekijöiden kannalta ei ole oikeudenmukaista, että ensin heidän työnsä siirretään Tallinnaan ja tämän jälkeen heille tarjotaan mahdollisuutta siirtyä töihin paikallisella palkkatasolla. Valtionyhtiö ei voi kohdella työntekijöitään näin, vaan sen on puolustettava suomalaista työtä, työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan varapuheenjohtajana toiminut Järvinen sanoo. –Postin päätös ei lisää kyseisen valtionyhtiön luottamusta, ei ainakaan työntekijöiden silmissä. Järvinen korostaa, että seuraavalla hallituskaudella Suomen työllisyysaste on nostettava pohjoismaiselle tasolle 75 prosenttiin. –Vihreät haluaa luoda 100 000 uutta työpaikkaa vuoteen 2023 mennessä. Teknologian ja työn murros muuttavat yhteiskuntamme perusrakenteita. Nyt tarvitaan vahvaa satsausta koulutukseen ja osaamiseen. Työttömien syyllistämisen ja työntekijöiden aseman heikentämisen sijaan työelämään pääsyä on helpotettava ja turvaa lisättävä, jotta työelämään mahtuu yhä useampi eikä yhä harvempi, Järvinen sanoo. Lisätietoja: kansanedustaja Heli Järvinen puh. 050 512 1736 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Vihreiden Järvinen vaatii selkeämpää ohjeistusta norppien apukinoksiin

TIEDOTE 18.12.2018

Erittäin uhanalaisen saimaannorpan apukinosten kolaaminen on herättänyt keskustelua viime aikoina. Ammattikalastajien ja vesialueen omistajien keskuudessa on herännyt närää apukinosten rakentamisesta. Kalastajien näkemyksen mukaan apukinosten kolaaminen tekee Puruvedestä norpalle houkuttelevamman ympäristön, ja näin järvi saattaisi siirtyä kalastusrajoitusten piiriin. Toisen näkökulman mukaan kinosten kolaaminen on jokamiehenoikeus, joka ei ole lainsäädännön näkökulmasta kiellettyä.

Keskustelu asiasta aktivoitui, kun Puruveden eteläosiin syntyi historian ensimmäinen saimaannorpan poikanen viime keväänä. Norppakanta on kokonaisuudessaan arviolta noin 380–400 yksilöä, joista seitsemän arvioidaan elävän Puruvedellä.

Kansanedustaja Heli Järvinen (vihr.) vaatii selkeämpää ohjeistusta siitä, saako jokamiehenoikeuksin kolata norpan apukinoksen Metsähallituksen osoittamille paikoille.

– Kysyin ministeriltä kirjallisessa kysymyksessä, saako saimaannorpille kolata apukinoksia jokamiehenoikeudella vai vaatiiko järjestelmällinen kinosten kolaaminen vesialueen omistajalta lupaa. Norpat tarvitsevat apukinoksia, mutta pidän tärkeänä, että asiassa edetään yhteisten pelisääntöjen mukaan. Siksi tämä asia on tärkeää selvittää, toteaa Järvinen, joka on varma siitä, että Puruvedelle mahtuvat niin kalastajat kuin norpatkin.

Apukinosten kolaaminen on ajankohtaista alkuvuodesta, jolloin ympäri Saimaata kolataan parisataa kinosta pitkälti vapaaehtoisten voimin. Norppa synnyttää helmi–maaliskuussa lumipesään, joka suojaa kuuttia kylmyydeltä ja pedoilta sekä tarjoaa suojaa, jossa emo pystyy imettämään poikastaan.

Kansanedustaja Järvinen jätti aiheesta kirjallisen kysymyksen tiistaina 18. joulukuuta. Ministerit vastaavat kirjallisiin kysymyksiin pääosin kolmen viikon kuluessa, mutta eduskunnan joulutauon takia vastaus siirtyy todennäköisesti tammikuun puolivälin tienoille.

Sivu 1 / 10