Helin viikkokirje, vko36/2019

Helin viikkokirje

Viikko 36

Tervetuloa taas seuraamaan eduskunnan kuulumisiani näin viikkokirjeiden parissa!

Työ on lähtenyt käyntiin, kausi tulee olemaan todella kiireinen ja tarkoittaa paljon työtä myös eduskuntatalon ulkopuolella. Minut on valittu tällä hetkellä seuraaviin tehtäviin:

-        valtiovarainvaliokunnan jäsen

  • asunto- ja ympäristöjaoston puheenjohtaja
  • työ- ja elinkeinojaoston jäsen
  • maatalousjaoston jäsen

-        tiedusteluvalvontavaliokunnan jäsen

-        Parlamenttienvälisen liiton (IPU) Suomen delegaation puheenjohtaja

-        Pohjoismaiden Neuvoston Suomen valtuuskunnan jäsen

Yli sata vuotta sitten perustettu IPU on maailman vanhin ja laajapohjaisin parlamenttien välinen yhteistyöjärjestö. Järjestön tavoitteena on tarjota maailmanlaajuinen keskustelufoorumi parlamentaarikoille sekä edistää rauhaa ja demokratiaa. IPU:n jäseninä on parlamentteja lähes 300 maasta. IPU:n yksi suurimmista arvoista on tasa-arvon edistäminen ja se toteutuu myös sen omassa toiminnassaan.

Pohjoismaiden neuvosto on Pohjoismaiden parlamenttien välinen yhteistyöjärjestö, joka perustettiin vuonna 1952. Suomi liittyi vuonna 1955. Neuvosto voi antaa suosituksia Pohjoismaiden ministerineuvostolle ja hallituksille. Sen tavoitteena on alusta alkaen ollut yksittäisten kansalaisten, yritysten, tavaroiden ja pääoman liikkuvuuden helpottaminen Pohjoismaiden välillä.

Alkaneen kauden eduskuntatyössä vihreiden tärkeimpiä tavoitteita on saada aikaan aito käännös, että pitkällä tähtäimellä saamme torjuttua ilmastonmuutosta. Huomiota kiinnitetään tulevalla kaudella muun muassa raideliikenteen kehittämiseen eritoten henkilöliikenteessä, koulutukseen, ympäristölle haitallisten tukien karsimiseen sekä kestävän kehityksen verouudistukseen. Tärkeisiin tavoitteisiin kuuluu myös nostaa työllisyysastetta kannustamalla erityisesti osatyökykyisiä takaisin työelämään.

Nyt on aika luoda tiekartta kohti sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävää yhteiskuntaa. 

Toivotan kaikille ihanaa alkanutta syksyä ja tervetuloa vierailulle eduskuntaan!

                       

Kansanedustaja Heli Järvinen

00102 Eduskunta

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 050 5121736

Avustaja: Annikki Mattsson Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 050 4015434