Helin viikkokirje, vko24/2019

Helin viikkokirje, vko24/2019

Lämpimästi tervetuloa seuraamaan eduskuntatyötä myös näin viikkokirjeidemme parissa!

Kuluneella viikolla eduskuntaryhmämme uudeksi puheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Emma Kari ja varapuheenjohtajiksi kansanedustaja Saara Hyrkkö ja kansanedustaja Jenni Pitko. Onnittelut heille!

Myös valiokunta- ja muiden eduskunnan valitsemien elinten paikkajaot tehtiin.

Luottamuksesta kiittäen minua esitetään seuraaviin paikkoihin:

-        Tiedusteluvalvontavaliokunnan jäsen

-         Valtiovarainvaliokunnan jäsen

-         Tarkastusvaliokunnan varajäsen

Eduskunnan valitsemissa muissa toimielimissä

-          Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunnan jäsen

-          Eurooppa – Välimeri yhteistyökokous, varajäsen

-          IPU:n johtokunta, puheenjohtaja

Ensi tiistain eduskunnan istunnossa valiokunta- ja muiden eduskunnan valitsemien elinten paikat vahvistetaan.

Tiistaina eduskunnan täysistunnossa hallitus antoi eduskunnalle tiedonannon hallitusohjelmasta, josta käytiin keskustelua 2 päivää.

Itse nostin esiin erityisesti työllisyysnäkökulmaa, kun oppositio syytti hallitusohjelmaa keinojen puutteesta työllisyyden nostamiseksi 75 prosentin työllisyystavoitteeseen.

On selvää, että hallituksen tavoitteet lepäävät paljon 75 prosentin työllisyyden tavoittelussa. Kun otetaan huomioon, että nopealla aikavälillä saamme lisää uusia työpaikkoja erilaisilla liikenneratkaisuilla, lisähoitajilla, lisäopettajilla, energiaremontteihin kannustamisella, ja kun näihin otetaan työkaluiksi palkkatuki, työllistymisseteli, välityömarkkinoiden laajentaminen ja ensimmäisen työntekijän kuluihin osallistuminen, on selvää, että tuloksia saadaan.”

Totesin myös, että käytössä on reilu keinovalikoima, millä työllisyyttä lähdetään parantamaan pitkällä aikavälillä:

Pitkällä aikavälillä käytössä on myös koulutus-, tutkimuspanostukset, työkykyohjelma, työelämäohjelma, ja lisäksi julkisiin hankintoihin on tulossa mukaan sosiaalisen työllistämisen velvoite riittävän isoihin hankintoihin.”

Se suurin muutos nykytilanteeseen on se, että kyykyttävän aktiivimallin ja muiden sosiaaliturvan heikennysten tilalle nyt keinoiksi otetaan paremmat henkilökohtaiset palvelut, työllisyyspolkujen etsiminen, osatyökykyisiä kannustava työkykyohjelma sekä sosiaaliseen työllistämiseen kannustavat käytännöt julkisissa hankinnoissa.

Tästä työn on hyvä lähteä liikkeelle.

Keskiviikkona eduskunta jatkoi keskustelua hallituksen ohjelmasta ja keskustelussa perhevapaauudistus nousi keskeiseksi teemaksi. Olin mukana neuvottelemassa Säätytalolla hallitusohjelman perhevapaauudistuksesta. Uudistuksen tavoitteena on, että perhevapaat ja hoitovastuu jakautuvat perheissä molempien vanhempien kesken tasaisesti, tasa-arvo ja yhdenvertaisuus vahvistuvat työelämässä ja sukupuolten väliset palkkaerot pienenevät.

Tätä historiallista parannusta ja uudistusta puolustin viikolla myös MTV:n aamulähetyksessä.

Hallitus sai eduskunnan luottamuksen äänin 113 - 75, ja nyt aloitetaan työ sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävän yhteiskunnan eteen!

Ensi viikko on juhannuksen takia lyhennetty työviikko ja heti juhannuksen jälkeen lähden työmatkalle viikoksi. Joten palataan viikkokirjeidemme pariin taas heti syyskauden käynnistyttyä.

Ja jos jatkossa haluat saada viikkokirjeen suoraan sähköpostiisi, ole hyvä ja ilmoita meille yhteystietosi! Viikkokirjeet löytyvät jatkossa myös www.helijarvinen.fi

Toivotan nyt kaikille ihanaa kesää!

Aurinkoa,

 

 

 

Avustajanani
toimii tästä eteenpäin Annikki Mattsson. Hänet tavoittaa Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.,
050-4015434.

Olkaa
yhteydessä!