Uusi Kaakkois-Suomen vaalipiiri vaatii uutta ajattelua

Uusi vaalipiiri tuo asukkailleen 17 yhteistä kansanedustajaa entisten 6 eteläsavolaisen, 6 Kymen alueen ja 6 eteläkarjalaisen edustajan sijaan.

Seppo Laukkanen (LS 27.3.) pelkää, että uusi piiri voi vähentää äänestysintoa, mutta oman äänen vaikutuksen kasvaminen voi myös lisätä sitä! 

Vikoineenkin uusi piiri luo äänestäjälle turvan, josta ennen voitiin vain uneksia. Vai mitä ajattelette entisestä isoja puolueita suosivasta 14 prosentin äänikynnyksestä, joka takasi sen, ettei pienemmän kannatuksen omaavilla puolueilla ollut mitään mahdollisuutta saada omaa ääntään omin voimin kuuluviin? Nyt äänikynnys on 4 prosenttia, eli kaikilla sitä suositummilla puolueilla on mahdollisuus vähintään yhteen paikkaan. Tämä vakuutus tuo äänestäjille uutta intoa käyttää ääntään, ja etenkin vihreille intoa tehdä vaalityötä, kun kerrankin edustajanpaikka tai jopa kaksi on omin voimin saatavissa.

On myös jokaisen kaakkoissuomalaisen etu, että uudet edustajat ovat koko alueen asialla ja heitä koko alueen voimin myös hyödynnetään. Niin Saimaan hyvinvointi, Venäjän rajanylityspaikat, liikenneongelmat kuin koulutuspaikat ja kulttuurin hupenevat varat täytyy pitää jokaisen työlistalla riippumatta siitä, onko edustaja Savonlinnasta tai Kotkasta. Uusi aika haastaa äänestäjät ja ehdokkaat ennen vaaleja, mutta myös alueiden toimijat vaalien jälkeen, jotta he oppivat käyttämään uuden mahdollisuuden.

Intoa vaaleihin siis sekä ehdokkaille että äänestäjille! 

Heli Järvinen

vet.kansanedustaja

kansanedustajaehdokas (vihr.)