Vaaleja ei onneksi voiteta rahalla

Eteläsavolaisten kansanedustajaehdokkaiden vaalibudjetit ovat kasvaneet (IS ja LS 15.2.). Minulta ei asiaa kysytty. Koska pidän vaalien läpinäkyvyttä ja reiluutta yhtenä tärkeimmistä arvoistani, haluan kertoa, että vaalibudjettini on 20 000 euroa.

Onneksi vaaleja ei voiteta rahalla vaan ajatuksilla ja arvoilla. Haluan tehdä vaaleista työvaalit, sillä töitä Suomi kipeimmin tarvitsee. Siinä missä keskusta haluaa vähentää valtion ja kuntien töistä Juha Sipilän sanoin "kymmeniä tuhansia ihmisiä", minä ja koko puolueemme haluamme luoda Suomeen uusia työpaikkoja. Niitä syntyy satsaamalla ulkomaalaisia työllistävän ydinvoiman sijaan aidosti uusiutuvaan energiaan, joka kaiken lisäksi tarjoaa työpaikat juuri meille maakuntiin. Niitä syntyy tasaamalla vanhemmuuden kulut ja tukemalla ensimmäisen työntekijän palkkausta verohuojennuksin. 27 000 työtöntä tarkoittaa Suomelle yhden miljardin lisälaskua ja sama määrä uusia työpaikkoja siis yhden miljardin säästöjä Nyt on ruvettava töihin!

Vaaleissa on kyse arvoista. Luonnon- ja eläintensuojelua ei voi eikä saa asettaa vastakkain taloudenpidon kanssa nyt eikä parempina aikoina. Jos äänestäjä haluaa olla varma, että omalla äänellä ei kannateta ydinvoimaa eikä sorsita ihmisiä sukupuolen perusteella avioituessa, meidän ehdokkaamme sekä eduskuntaryhmämme lienevät ainoat, jotka kokonaisuudessaan ovat näiden arvojen takana?

Tulevat vaalit ovat äänestäjälle ensi kertaa merkitykselliset myös siitä näkökulmasta, että nyt äänikynnyksen laskettua 14:sta 4:ään prosenttiin annetulla äänellä on todella merkitystä. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että myös vihreille annettu ääni todella nostaa vähintään yhden ehdokkaista eduskuntaan. Älkää siis menkö suurien näyttävien ilmoitusten ja soppatykkien luomaan harhaan, vaan kuunnelkaa ajatuksia ja arvoja.

Heli Järvinen
veteraanikansanedustaja
eduskuntavaaliehdokas (vihr.)